UTRUSTNING

Rack & boll, sen då?

Vad behöver man för att spela padel?


Vad måste man ha för att spela padel?
 - Rack: Ett padel rack behövs, dessa finns att hyra i hallen.
 - Boll: Padelbollar (skiljer sig något från tennisbollar) finns att köpa i automat i hallen.
 - Skor: Innomhusskor som är rena är ett måste, det finns padelskor som medför bättre grepp.

Övriga tips
 - Vattenflaska!
 - Shorts, kjol eller byxor med plats för boll.
 - Energi i form av dryck och bars finns att köpa i hallen i varuautomat.
 - Padelskor är att rekommendera för bra grepp.
 - Om du har eget rack, byt racklinda när greppet blir sämre, dessa finns att köpa i automat i hallen.

Padelrack & lindor/grepp

Källa: www.heypadel.com

Formen på ditt padelracket
Det finns tre huvudtyper när det kommer till formen på padelracketar; runda, droppformade och diamantformade. Padelrackets form påverkar vissa egenskaper som har betydelse när du spelar, exempelvis träffytans storlek och balansen.
  • Runda padelracketar – Ovana spelare brukar oftast börja med ett rundformat padelracket då de i de flesta fallen är mer lätthanterliga. De har oftast en större sweetspot och det är alltså lättare att få till rena träffar med ett racket som har rund form. Dessutom sitter balanspunkten oftast lägre än på andra racketar vilket underlättar för många.
  • Droppformade padelracketar – De flesta padelracketarna är droppformade och denna form gör det till riktigt bra allroundracketar, alltså spadar som är bra i alla lägen och inte specifikt är gjorda för till exempel offensiva spelare.
  • Diamantformade padelracketar – Majoriteten av toppspelarna spelar med ett diamantformat padelracket för att nå sin fulla potential på banan. Liten sweetspot och hög balanspunkt gör daimantformade racketar mer svårspelade men utdelning för den som behärskar spaden blir betydande.
Racketgrepp
Oftast är greppstorleken, alltså diametern på greppet du håller i, densamma på olika padelrack eller så skiljer den sig endast litegrann mellan olika brands. Greppet lindas för att bli bekvämare att hålla i och det gäller att linda om regelbundet för att ha bra fäste och kontroll. Med flera lindor över varandra kan man även göra racketgreppet tjockare om man skulle vilja det.

Balans och vikt
Balansen och vikten hos ett padelrack spelar stor roll när vi väljer ut det som passar bäst. Utgå från hur du tycker att det känns och testa rackets av olika vikt och med olika balanspunkter för att komma fram till vad som passar dig.

Övriga saker som skiljer sig åt mellan olika racket
Förutom de saker som skiljer sig åt mellan olika märken och modeller så finns det annat du bör ha i åtanke när du väljer. Några av dessa är:
  • Kärnmaterialet
  • Ramprofilen
  • Träffytan (knottrad, slät eller räfflad)

Vi säljer Padelbollar  och Lindor/grepp ​​​​​​​från RS-Padel i hallen !

Padelbollar

Källa: www.heypadel.se

En padelboll och en tennisboll ser identiska ut bredvid varandra men det finns betydande skillnader i de olika bollarnas egenskaper. Skillnaderna är så pass stora att spel med en tennisboll på en padelbana känns helt fel och hela spelet blir påverkat, och vice versa. Så om du hade tänkt vara smart och köpa tennisbollar någonstans där du får kompispris så råder vid dig att tänka om. Köp istället prisvärda, riktiga padelbollar hos oss. Två skillnader mellan tennis- och padelbollar är trycket och storleken hos bollarna. En padelboll har en diameter på 6,35 – 6,77 cm medan en tennisboll ligger på 6,35 – 6,86 cm.
När det kommer till trycket i bollarna så är detta en skillnad man kan känna själv. Om du jämför en boll av varje sort med varandra genom att klämma hårt så känner du att padelbollen är lättare att trycka ihop. Detta beror på att bollarna i padel har ett lägre tryck invändigt, vilket gör att de inte studsar lika högt som tennisbollar. Trycket i bollarna blir mindre och mindre och det är en av anledningarna till att det är så viktigt att regelbundet byta padelbollar. När bollarna är uttagna ur sina rör så försämras trycket snabbt. Man brukar säga att en padelboll håller för några timmars spel på amatörnivå innan det är dags att byta.

Vi säljer enbart premium-bollar från RS-Padel - här finns mer detaljer om deras bollar:
RS-Padel bollar

Vill du köpa padelutrustning?


Välkommen in i vår butik runt hörnet vid hallen!